Gulyás Gergely szerint a korrupció a társadalom általános megítélése a politika felé

POLITIKA
2016 április 20., 18:27
comments 174

Gulyás Gergely fidesze politikus Röjtökmuzsajon, a 31. vezérigazgató-találkozón értékelte az egészségügy és az oktatás helyzetét.

Szerinte minden pillanatnyi vita és elkövetett szakmai hiba ellenére a kormány alapvetően jó irányba indult el.

A rendszerbe volt kódolva a hiba

Megjegyezte, hogy 2010 előtt nem voltak egyenlőek a feltételek Kelet- és Nyugat-Magyarországon, a városokban és a kisebb településeken a közoktatás finanszírozásában, mert csak a gazdag önkormányzatok által fenntartott önkormányzatok működtek jól.

Ezért úgy látja, hogy a központosítás folyamata helyes és indokolt volt. Ugyanakkor megjegyezte, hogy hibás lépés volt létrehozni egy olyan intézményfenntartót, aminek a működésébe kódolva volt a hiba. Ez jogos szakmai vitát váltott ki, és a tiltakozás első hulláma mind a kormánynak, mind a szakmának jó szolgálatot tett.

A finanszírozáshoz senki sem mer hozzányúlni

A kórházak állami fenntartásba vételét is helyes és indokolt döntésnek tartja. Gyulyás szerint az előző európai uniós fejlesztési ciklusban mintegy 490 milliárd forintból fejlesztették az egészségügyi intézményeket. Azt elismerte, hogy az egészségügyben a finanszírozás alapelveihez senki sem mert hozzányúlni.

Az ellenzék tehet arról is, hogy állandóan a korrupcióról van szó

Gulyás Gergely úgy látja, hogy az ellenzék szeretné, hogy a korrupció jelen legyen a politikai közbeszédben, de felmérésekre hivatkozva azt mondta, hogy

a korrupció a társadalom egyfajta általános megítélése a politika felé.
Szerinte a munkanélküliség szempontjából „aggasztóan jól állunk”, mert alacsony a munkanélküliség, s magasabb a foglalkoztatottság, mint a rendszerváltozás óta bármikor.. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt