Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége is megtanulta már, hogyan kell közbeszerzést nyerni

Iszákon építhetnek iskolát nettó 2 milliárd 950 millió forintért Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége. A 24 tantermes általános iskola tervezésére és kivitelezésére a Nemzeti Sportközpontok írt ki nyílt közbeszerzést. A felhívásra négy ajánlattevő is jelentkezett, de végül a Mészáros család cége a Fejér-B.Á.L. Zrt. és a West Hungária Bau Kft. konzorciuma hozta el a megbízást.

A Fejér-B.Á.L. Zrt. tavaly júniusban alapították. A cég elnevezése Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester gyerekeinek keresztneveiből jön. A cég alapítói:

  • Mészáros Beatrix;
  • Mészáros Ágnes;
  • és ifj. Mészáros Lőrinc.

Felcsút pedig ugye Fejér megye egyik fontos gazdasági központja.

A közbeszerzést megnyerő konzorcium vezető tagja a milliárdos vállalkozó, Paár Attila többségi tulajdonában lévő, győri West Hungária Bau Kft. (WHB). A cégcsoport dolgozott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika főépületének és a Várkert bazár felújításában is, de bevonták őket az új MTK-stadion építésébe is.

A felhívásra Mészárosék mellett jelentkezett ZÁÉV Építőipari Zrt., a Penta Industry Kft. és az Aktuál Bau Kft. is. Az ajánlatkérő az eljárást lezáró döntését március 9-én hozta meg, de az csak hozták nyilvánosságra.  

A WHB és a Fejér-B.Á.L. nyert korábban egy dunakeszi iskola és sportcsarnok megvalósítására lebonyolított NSK-s közbeszerzésen is bruttó 3,7 milliárd forintért.

A WHB és a Fejér-B.Á.L. közösen hozta el a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) közbeszerzését is, amit a Kerepesi úti „Nemzeti Lovarda területén meglévő épületek átalakítására és bővítésére, továbbá új épületek építésére" bonyolítottak le. A beruházást előzetesen becsült értéke 1,8 milliárd forint volt, de végül egy 2,5 milliárdos árajánlattal nyertek.

A WHB a közelmúltban nyert a Strabag MML Kft.-vel együtt is, egyedülő pályázóként a győri Széchenyi István Egyetem építési tenderén, mintegy nettó hétmilliárd forintos ajánlattal. (Napi.hu)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.