200 millióval kevesebb támogatást kap Budapesttől a Fesztiválzenekar

kultúra
2016 április 27., 10:43
comments 98

Az MTI közlése szerint összesen 60 millió forintot, a tavalyinál megszavazotthoz képest 200 millióval kevesebb támogatást kap a Fővárostól a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ). Hiába nyújtott be ellenzéki képviselők módosító javaslatot a múlt évi támogatás visszaállítására, a közgyűlés nem szavazta meg azt.

Fotó: Budapesti Fesztiválzenekar / FB
photo_camera Fotó: Budapesti Fesztiválzenekar / FB

Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán területért felelős főpolgármester-helyettes azt mondta a vitában, hogy Budapest támogatása mellett a BFZ az államtól is jelentős, több mint egymilliárd forintos támogatást kap, Tarlós István főpolgármester pedig azzal indokolta a vágást, hogy még ez a 60 millió is komoly áldozat a fővárostól ezekben az ínséges időkben.

A BFZ még kedden adott ki közleményt, amiben megdöbbenésüket hangoztatták az elvonás miatt. A BFZ 1,15 milliárdos állami támogatását meghosszabbította az Emberi Erőforrások Minisztériuma, de számoltak Budapest támogatásával. Főleg azért lepte meg őket a döntés, mert a városvezetés nem tájékoztatta őket arról, hogy mire készül, és nem is tárgyaltak róla.

'Az idei év tervezésekor a budapesti támogatás meghosszabbításával is számoltunk, annak ilyen mértékű, tárgyalás nélküli csökkentése elfogadhatatlan, méltatlan a világhírű zenekarhoz, amely évtizedek óta Budapestet képviseli az egész világon és itthon is folyamatosan szolgálja Budapest kulturális életét" - írta a BFZ kedden.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.