1,5 milliárd dolláros negyedéves profitot jelentett a Facebook

internetek
2016 április 28., 07:29
comments 27

A közösségi oldalból mára lassan mindennapjaink egyik fő felületévé és szervezőjévé váló vállalkozás óriási formában van, az előző évi első negyedévhez képest megtriplázták profitjukat.

A hirdetési bevételek alakultak különösen jól, 5,2 milliárd dollárt kaszált így a cég. Ennek ráadásul 80 százaléka a mobilos hirdetésekből jött. Állítólag főleg az élő videós featúrák vonzottak be új hirdetőket.

Az eredmény még annál is jobban alakult, mint amire a piac számított, így a Facebook részvényei 9 százalékot ugrottak a bejelentés után.

Jelentősen, 15 százalékkal nőtt a havonta legalább egyszer aktív felhasználók száma is, 1,65 milliárd emberre. És egy-egy felhasználó most már több pénzt hoz a Facebooknak, mint tavaly ilyenkor: átlagban 3,32 dollárt hoz egy facebookozó a cégnek, míg tavaly ez csak 2,5 dollár volt. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.