Mennyire vagy beágyazódva a nagy közös magyar néplélekbe? Ebből a tesztből kiderül!

hirdetés
2016 április 28., 11:16
comments 70
ad

A tejet zacskóból öntjük, a szalonnát bicskával esszük, és kolbásszal kísérjük, külföldön függőként vadászunk a Túró Rudira, és büszkén magyarázzuk kézzel-lábbal a helyieknek, mi is vágyunk tárgya.

Természetesen teli szájjal nem beszélünk, kivéve ha forradalmi hévvel tör elő belőlünk a magyar virtus, és szépen ragozott cifra szavakkal kell kifejeznünk véleményünket. Ez fokozottan érvényes, ha már megtaláltuk az igazságot a borban, de kevésbé, ha a békességet a sörben.

Pálinkával inkább sírva vigadunk, a szomszédjainkkal haragban vagyunk a szomszédok szomszédjait viszont imádjuk.

Büszkék vagyunk mindenkire aki csak félig, vagy nevében magyar, feltaláló felsorolásban bármikor esélyesek vagyunk a világelsőségre. Ahogy a sportban is, főleg ha köze van a vízhez.

Sokan megpróbálták már elkapni a magyar életérzés kivonatát. Sorokkal, zenével, képpel, akár mozgóval. Legutóbb a Soproni a közös, néha furcsa, néha szomorú, de legtöbb esetben víg és felemelő vonások sorba szedésével.

A videó pattintotta ötletszikrából kerekedett egy kellemes teszt is a kérdéskörben, ami megmutatja milyen módon kapcsolódsz a magyar néplélekhez.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.