Egy fillér támogatást sem kapott, megszűnik a 2000

"Kedves Barátaim,
megérkezett az NKA ítélete a 2000 támogatásáról --semmit sem adtak.
Jánosi Zoltán, a döntéshozó kuratórium elnöke szerint "igyekeztek megőrizni a magyar folyóirat-struktúra alapjait". Ennek örvendek.
Ezek szerint a 2000-nek több nyomtatott évfolyama nem lesz.
Köszönöm a részvétet.
István"

- jelentette be tegnap a Facebookon Margócsy István irodalomtörténész, a 2000 kulturális folyóirat alapító szerkesztője.

A lapot 1989-ben alapították, sokáig a magyar irodalmi élet meghatározó orgánumának számított.

A 2000 "hatása és jelentősége most még talán fölmérhetetlen, hogy konkrétan mekkora is, de talán nem kockáztatok nagyot, ha úgy vélem, irodalomtörténeti léptékben lesz majd utólag elgondolható és megbecsülhető. Az általa lefedett időszak legnagyobbjaitól közölt, afféle igazi "top" és elit folyóirat volt, mégsem, sohasem elitista vagy sznob" - írta róla Nyerges Gábor Ádám költő, aki sokakhoz hasonlóan a 2000-nek köszönheti első igazán fontos megjelenését.,

"Ne gondold, öcsi, hogy létezel/Amíg nem közölt le a 2000" - írta a folyóiratról emlékezetes soraiban Varró Dániel, szintén költő.

Megjegyzés: Matolcsy György bankelnök titkárnőjének Matolcsy Györgyről írt könyvére, a Sakk és pókerre a következő összegek költődtek el:

  • 5000 példány kiadása: 9,2 millió + áfa
  • hirdetési kampány: 11,3 millió + áfa
  • még 5000 példány kiadása: 9,2 millió +áfa
  • román fordítás: 9,7 millió + áfa
  • cseh fordítás: 9,7 millió + áfa
  • ukrán fordítás: 9,7 millió + áfa
  • lengyel fordítás: 9,7 millió + áfa
Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.