Sztrájkra készül a Köztisztviselők Szakszervezete

POLITIKA
2016 április 30., 13:51
comments 96

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete az MTI-nek eljuttatott közleményében bejelentette, hogy

sztrájkra készülnek.

Az MKKSZ által képviselt munkavállalók nyolc éve nem részesültek fizetésemelésben, írják, miközben "állami normává" vált a törvényes munkaidő semmibevétele és a munkájukat szabályozó törvényeket is rájuk nézve hátrányosan módosították. A kormány július 1-től átlagosan 30%-kal növelni tervezi a járási hivatalok munkatársainak bérét, ezt az MKKSZ csak akkor tudja támogatni, ha ezzel egyidőben nem csökken a dolgozói létszám. Az érdekvédelmi szervezet szombati kongresszusán a küldöttek megállapodtak abban, ha

„a Közszolgálati tisztviselők jogállásáról szóló törvény illetményrendszerének keretei között - a 2016. október 1-ei illetmények alapján - ezen időponttól átlagosan bruttó 30 %-os illetménynövekedést követel az önkormányzati köztisztviselők számára, sztrájkolnak.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt