Mészáros Lőrinchez köthető cégek szerezhetik meg az egerszalóki wellnesshotelt

gazdaság
2016 május 02., 11:37
comments 144

Megvalósulhattak a tavaly nyáron már meglebegtetett térségbeli pletykák és iparági információk:

a Heves Megyei Hírlap értesülései szerint a miniszterelnök bizalmasa, Mészáros Lőrinc szerezhette meg az egerszalóki Saliris Resort wellness-szálót.

Mészáros érintettsége elég jól el van rejtve. A szállodát üzemeltető Szalók Holding felszámolási eljárás alatt áll, aminek kiemelt státusa miatt már rég le kellett volna zárulnia, de több hosszabbítás után pillanatnyilag június 5. volt az utolsó határidő. És bár még per alatt áll az ingatlan, a hitelezők mégsem járultak hozzá a további hosszabításhoz, így az a zárómérleg elkészülte után a legnagyobb hitelező tulajdonába kerülhet.

Ez a hitelező, az Event-Immo már nyilatkozott is róla, hogy a jövőben működtetni kívánja a szállodát.

Ez az Event-Immo az, ami közvetve Mészáros Lőrinchez köthető. A budapesti Révay utcába bejegyzett, fő tevékenységként üzletviteli, vezetési tanácsadást végző cégnek - aminek tavaly 1,4 millió forint árbevétele volt csupán - Schmidl Péter az ügyvezetője. Schmidl ismert vendéglátós, Németországban is van étterme, és még a tévés Hajdú Péterrel is van közös cége, amivel a Miskolci Sörfesztivált rendezik.

Az ügyvezető Schmidl mellett a cég másik, többségi tulajdonosa a budaörsi és taksonyi központú Scentrum Kft. Ez egy háztartási kisgépekkel kereskedő, 2014-ben 172 ezer (ezer, nem millió) forint árbevételű cég, aminek többségi tulajdonosa Csík Zoltán.

Na, ez a Csík az, aki Mészáros Lőrinc fél tucatnyi érdekeltségében is vezető tisztségviselő, például a nemrégiben megszerzett Herceghalmi Kísérleti Gazdaságban is.

Mészáros közvetett tulajdonszerzése a Solarisban nem lenne meglepő fordulat: a HVG már tavaly áprilisban arról írt, hogy Mészáros "érdeklődést mutat" a biznisz iránt, a Népszabadság pedig tavaly augusztusban írt ugyanerről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.