Szelfizés közben agyonlőtte magát a gyerek

külföld
2016 május 02., 09:32
comments 137

Az apja pisztolyával akarta megcsinálni élete szelfijét a 15 éves Ramandeep Singh, de nem ellenőrizte, hogy ki van-e biztosítva, majd fotózás közben rossz helyre nyúlt. A gyereket azonnal kórházba szállították, megműtötték, de vasárnap meghalt.


Singh sztorija nemcsak tragikus, de sajnos jellegzetesen indiai is. A CNN szerint az elmúlt három évben az egész világon 49 ember halt meg szelfizés közben, közülük 19-en Indiában. Ez az összes szelfihalál 40 százaléka. Mumbaiban például idén annyian estek áldozatul a szelfizésnek, hogy az önkormányzat 16 no szelfi-zónát jelölt ki a 13 milliós városban, főleg a meredek tengerparti részeken, ahol önfotózás közben le lehet esni. A rendőröket pedig külön utasították, hogy lépjenek közbe, ha szelfizésre készülő járókelőt látnak a kritikus szakaszokon.

Oroszországban pedig a rendőrség kezdett felvilágosító kampányba arról, hogy milyen helyeken nem érdemes szelfizni, ha életben akarsz maradni. Minden nem ajánlott szituációhoz konkrét esetet társítanak, a vasúti síneken való önfotózást például azért nem javasolják, mert egy fiatal megpróbálta a rjazanyi körzetben, erre megütötte az áram, leesett a vasúti hídról és meghalt. Egy másik plakát elárulja, hogy egy 21 éves moszkvai fiú korábban már megcsinálta a pisztolyos szelfit, az indiaihoz hasonló eredménnyel. A legkülönösebb az, hogy az oroszokat az egyik plakát tanúsága szerint arról is külön meg kell győzni, hogy nagyfeszültségű elektromos távvezetékoszlopokra mászva ne fogják meg a vezetéket szelfizés közben. (via CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.