Indiában betiltották a szelfizést

tech
2016 február 25., 08:40
comments 30

Az elmúlt két évben a Priceonomics felmérése szerint 49 szelfizéshez köthető haláleset történt a világon, ebből 19 indiában. Bár a jelenségnek egyértelműen oka lehet az is, hogy Indiában 1,25 milliárdan élnek, és sok ember közül több hal meg szelfizés közben, mint kevés ember közül, a mumbai hatóságok nem bíznak semmit a véletlenre, és 16 olyan zónát jelöltek ki a 13 milliós városban, ahol tilos a szelfizés. 

A no-szelfi zónák nagy része a veszélyes, korláttal nem védett partszakaszokon van. A tiltott helyen szelfizők büntetése 1200 rúpia, azaz 18 amerikai dollár, azaz 5000 magyar forint.

(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.