Hatalmas bunyó volt a török parlamentben az alkotmánymódosítás vitáján

külföld
2016 május 03., 03:33
comments 101

Hatalmas tömegverekedés robbant ki a török parlamentben a kormánypártok legújabb alkotmánymódosítási javaslatának bizottsági vitáján. És most nem egy hevenyészett ukrán parlamenti bunyót képzeljenek el, hanem rendes, full contact, tajvani parlamenti verekedés-szintű parlamenti verekedést, ahol

egyes képviselők asztalokra felmászva vetették bele magukat a verekedő tömegbe,

mások vizespalackokkal dobálóztak, megintcsak mások meg hatalmas parasztlengőket osztogattak.

link Forrás

Az indulatok elszabadulása érthető, a tét hatalmas:

a török kormány meg akarja vonni a képviselők mentelmi jogát,

azzal a nem titkolt szándékkal, hogy azonnal eljárás alá vonhassák a legerősebb ellenzéki párt, a kurd HDP képviselőit, akit Erdogan elnök azzal gyanúsít, hogy valójában a betiltott PKK-hoz tartoznak. Magyarán, Erdogan mondvacsinált okokkal szimplán be akarja börtönözni ellenzékét, ami persze logikus folytatása lenne eddigi autokratikus lépéseinek, a sajtó és az ellenzék ellen már hónapok óta folyó hadjáratának. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.