Rejtélyes okokból távolítottak el két oldalt a 100 leggazdagabb magyarból

gazdaság
2016 május 06., 07:01
comments 73

Ma jelent meg a CEMP-hez tartozó Napi.hu kiadványa, a 100 leggazdagabb magyar. Aki végiglapozza, csalódott lehet a 136. oldal után: ugyanis nem a 137. következik, hanem a 139.

Íme:

Fizikailag megvizsgálva a kiadványt, jól látható, hogy az oldal ott volt, de kitépték. És nem a vicces kedvű munkatársaim voltak a tettesek, mert több helyen észrevették már a dolgot, többek között az Bors is.

De vajon kinek áll ez érdekében?

A lap ott hiányzik, ahol a dél- és közép-magyarországi milliárdosokat listázzák.

Egy hirdetéssel merült fel probléma, és választás előtt álltak, vagy újranyomják a 16 ezer példányt, ami egy hét csúszást jelentett volna, vagy kézzel kivágják a lapot” – mondta a Napi.hu egy munkatársa a Borsnak.

Na de nem csak a hirdetés hiányzik, ugyanis az egész kiadványban nincs egy hirdetés sem, ami mindkét oldalon végighúzódna. Ami azt jelenti, hogy a hirdetés másik oldalán volt szöveg is, ez is kitépésre került. Ez látható a listából is: vagyon szerint megy sorban az anyag, és 4 milliárdos Szabó Sándor acélipari kereskedő után rögtön a 2,7 milliárdos Friebert Anikó mezőgazdasági vállalkozó következik, kimaradnak a hárommilliárdra saccolt vagyonúak.

Felvetődik hát a kérdés, hogy ki(k) az(ok), akiket valakik (?) el akarnak rejteni a nyilvánosság elől? Ki(k) lehet(nek) az(ok) a közép- vagy dél-magyar milliárdos(ok), aki(k) egy ilyen listáról le akarják radírozni magukat?

Várjuk a tippeket, addig is megkerestük a Napi.hu-t a hiányzó nevekkel kapcsolatban.

UPDATE:

Megkaptuk a hiányzó, kitépett neveket. Ők:

Pata József, Horváth Gyula, Fodor Csaba, Mészáros Vilmos és családja, Polyák Mátyás, Király Gyula, Schieber Markus Albert, Délity József, Forczek László, Juhász Sándor, Versegi János és Varga Gusztáv.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.