Tönkreverték a Fideszt Lakitelken

POLITIKA
2016 május 09., 05:48
comments 142

Nagy fölénnyel nyerte el újra a polgármesterséget a független Zobokiné Kiss Anita a lakitelki időközi önkormányzati és polgármester-választáson. Zoboki 1337 szavazatot szerzett, fideszes kihívója, az önkormányzati testület feloszlatását bejelentő fideszes Maradi Andor csak 827-et.

De nem Madori volt az egyetlen fideszes vesztes. A rendkívül magas, 61 százalékos részvétel mellett zajló időközi választáson csak független jelölteket választottak a testületbe, akik mind Zobokiné támogatói. A Fidesz jelöltjei egytől egyig elbuktak a településen, amelyen egykor a népies ellenzék gyülekezett, és amely így most már a Fidesz mitológiájának is a része.

Pedig 2014-ben Zobokiné még csak kis fölénnyel nyert, a képviselőtestületben pedig 4:3-as fölényben voltak Lezsák Sándor hívei. (Via Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.