Eddig egyetlen migránssal szemben sem kellett a rendőröknek intézkedniük Körmenden

Körmend polgármestere, a megye rendőrfőkapitánya és a bevándorlási hivatal illetékese közösen tartott sajtótájékoztatott kedden a városban. Tiborcz János, Vas megye rendőrfőkapitánya kijelentette, hogy eddig

"egyetlen migránssal szemben sem kellett rendőröknek intézkedniük Körmenden, a Rába-parti városban élők ugyanolyan biztonságot élvezhetnek, amilyet az ideiglenes befogadótábor megnyitása előtt."

A dandártábornok elmondta: a rendészeti szakközépiskola tornacsarnoka ablakának betörése ügyében folytatott nyomozás során eddig magyar részről huszonegy embert hallgattak meg, egyiköjük sem tudta elmondani, hogy hogyan tört be az üveg. Tiborcz szerint mindegyik kihallgatott megerősítette, hogy

"senki nem volt veszélyben. A sportcsarnok továbbra is használható, biztonságos a civilek számára is."

A rendőrkapitány szerint ezentúl amikor külsősök, civilek tartózkodnak az épületben, rendőrjárőr fog posztolni a csarnok bejáratánál és az épület kerítésnél. A következő napokban az ablaktöréses ügyről a migránsok között próbálnak információkat gyűjteni a nyomozók.

MTI Fotó: Varga György

Bebes István, a város polgármestere arról beszélt, hogy a helyiek nem szeretik a felesleges feszültségeket. Szerinte a pénteken lezajlott, a Jobbik szervezete demonstráció pont ilyen volt, és

"az nem a körmendiek érdekeit szolgálta, nem az ő véleményüket fejezte ki. A demonstrálók fele nem is körmendi, és voltak közöttük olyanok, akik megjelenésükkel, viselkedésükkel nyugtalanságot keltettek a városban."

Kedd reggel 202 menedékkérő volt a körmendi ideiglenes befogadó táborban, eddig 14-en távoztak ismeretlen helyre a nyitott táborból. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.