Egy francia tini élőben közvetítette, ahogy öngyilkos lesz

külföld
2016 május 11., 18:52
comments 112

A francia ügyészség nyomozást rendelt el, miután egy 19 éves francia lány a Twitter Periscope-on élőben közvetítette, ahogy a vonat alá ugrik Párizs külvárosában. Mielőtt megölte volna magát, több ismerősének is küldött üzeneteket arról, hogy mire készül.

A Periscope egy olyan mobilos alkalmazás, amivel a felhasználó élőben közvetítheti, hogy éppen mi történik vele. Az így készült videók általában még 24 órán át elérhetőek maradnak.

Eric Lallement francia ügyész elmondta, hogy a Periscope-on keresztül a követőinek előtte el is magyarázta, miért akar meghalni. Állítólag arról beszélt, hogy megerőszakolták, és a támadót is megnevezte. Ezeket az információkat a hatóságok egyelőre óvatosan kezelik.

A videón egy kanapén ülve lehetett látni, miközben cigizett, és arról beszélt, hogy nem akar nagy feltűnést kelteni, egyszerűen csak fel akarja nyitni az emberek szemét. Ezután elsötétült a képernyő, és egy idő után csak a biztonsági személyzet hangját lehetett hallani. Közben a képernyőn folyamatosan villogtak az aggódó felhasználók üzenetei.

Az rendőrség szóvivője azt nyilatkozta, hogy fél öt körül értesítették őket a lány követői, hogy valami nincs vele rendben. A Twitter, ami tavaly vette meg a szolgáltatást, még nem kommentálta az esetet. A rendőrség egyelőre az öngyilkosság indítékát és körülményeit vizsgálja. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.