A Magyar Idők teljes mellszélességgel kiáll az országos agymosást tervező Matolcsy-alapítványi vezető mellett

gazdaság
2016 május 17., 5:32
comments 200

POLGÁRI ELLENÁLLÁSRA SZÓLÍT FEL LENTNER CSABA

– így szól a Magyar Idők vezető anyagának címe, ami éppen arról a botrányos Echo tévés beszélgetésről szól, amit vasárnap – mint a kormánypárti lap kiemeli, pünkösdvasárnap (!) – vettünk észre és szemléztünk.

A beszélgetésben Lentner Csaba egykori FKgP-s, majd MIÉP-es képviselő, jelenleg az egyik Matolcsy-alapítvány kuratóriumi tagja többek között arról beszél, hogy valakik le akarják vadászni Matolcsy György MNB-elnököt, ezért aztán az a feladat, hogy minden magyar egyetemi tanár és hallgató fejébe bele kell verni az őáltala és Matolcsy György által képviselt gazdaság- és társadalompolitikai szemléletet. Az embereknek el kell fogadniuk, sőt akarniuk kell ezt, mondta. Különben a Fidesz nem fogja megnyerni a 2018-as választásokat, mondta.

A cikk azt állítja, Lentner, amikor az országos szintű agymosókampányt megvalósító „szellemi műhelyekről” beszélt a műsorban, akkor nem az MNB-alapítványokról, hanem az azokkal szimbiózisban lévő campusokról beszélt.

„Jogi lépéseket nem tervez, de a polgári értelmiségnek azt üzente: itt az ideje megtörni a hallgatást és egységesen kiállni a jegybank elnöke mellett”

– közvetíti Lenter üzenetét a Magyar Idők. Lentner szerint kiforgattuk szavait.

Még szerencse, hogy nem tervez jogi lépéseket, és nem értjük, hogyan forgathattuk volna ki a szavait – hiszen a cikkben csak leírtuk szó szerint, amit mondott. (Magyar Idők)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt