A Magyar Idők teljes mellszélességgel kiáll az országos agymosást tervező Matolcsy-alapítványi vezető mellett

POLGÁRI ELLENÁLLÁSRA SZÓLÍT FEL LENTNER CSABA

– így szól a Magyar Idők vezető anyagának címe, ami éppen arról a botrányos Echo tévés beszélgetésről szól, amit vasárnap – mint a kormánypárti lap kiemeli, pünkösdvasárnap (!) – vettünk észre és szemléztünk.

A beszélgetésben Lentner Csaba egykori FKgP-s, majd MIÉP-es képviselő, jelenleg az egyik Matolcsy-alapítvány kuratóriumi tagja többek között arról beszél, hogy valakik le akarják vadászni Matolcsy György MNB-elnököt, ezért aztán az a feladat, hogy minden magyar egyetemi tanár és hallgató fejébe bele kell verni az őáltala és Matolcsy György által képviselt gazdaság- és társadalompolitikai szemléletet. Az embereknek el kell fogadniuk, sőt akarniuk kell ezt, mondta. Különben a Fidesz nem fogja megnyerni a 2018-as választásokat, mondta.

A cikk azt állítja, Lentner, amikor az országos szintű agymosókampányt megvalósító „szellemi műhelyekről” beszélt a műsorban, akkor nem az MNB-alapítványokról, hanem az azokkal szimbiózisban lévő campusokról beszélt.

„Jogi lépéseket nem tervez, de a polgári értelmiségnek azt üzente: itt az ideje megtörni a hallgatást és egységesen kiállni a jegybank elnöke mellett”

– közvetíti Lenter üzenetét a Magyar Idők. Lentner szerint kiforgattuk szavait.

Még szerencse, hogy nem tervez jogi lépéseket, és nem értjük, hogyan forgathattuk volna ki a szavait – hiszen a cikkben csak leírtuk szó szerint, amit mondott. (Magyar Idők)