Először neveztek ki az amerikai hadsereg vezetői tisztségére nyíltan meleg személyt

külföld
2016 május 18., 16:46
comments 132

Először fordul elő az Egyesült Államok történetében, hogy homoszexualitását nyíltan vállaló férfit neveztek ki a védelmi minisztériumban államtitkárnak. A 47 éves Eric Fanninget még tavaly terjesztette elő Obama elnök. Fanning korábban a légierőért felelős helyettes államtitkárként dolgozott, majd államtitkár lett.

photo_camera Alex Wong/Getty Images/AFP

Mostani kinevezése nyolc hónapig húzódott, de nem szexuális irányultsága miatt, hanem mert a kansasi republikánus szenátor, Pat Roberts rendre blokkolta azt. Roberts így tiltakozott a guantanamói börtön bezárása ellen, illetve, hogy az ottani foglyokat egy, az államában található katonai bázisra szállítsák. (Vox)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.