Egy globális felmérés szerint az emberek négyötöde befogadná a menekülteket

27 országban, 27000 ember megkérdezésével végzett felmérést a menekültekkel kapcsolatos érzelmekről az Amnesty International. A Menekült Indexnek elkeresztelt felmérés szerint az általános közérzettel szemben a világ népessége

valójában nagyon is befogadó.

Az összesített eredmények alapján az emberek hatalmas többsége, 80 százaléka befogadná hazájában a menekülteket. A a százpontos skálán 85 pontos eredményt elérő kínaiak 46 százaléka egyenesen saját otthonába is befogadna menekültet.

Németország 84 pontot ért el, a németek csupán 3 százaléka utasítaná vissza a menekülteket a határon. A 83 pontos Nagy-Britanniában a válaszadók 58 százaléka fogadná be az országba a menekülteket, mindössze 11 százalékuk utasítaná el őket.

Az Amnesty külön kiemelte, hogy még azokban az országokban is jellemzően pozitívan állnak a menekültekhez, ahol amúgy nagyon nagy a menekültnépesség. A 65 pontos Görögország és a 61 pontos Jordánia is a top tízben végzett.

A lista legalján, 18 ponttal Oroszország végzett. Itt kell megjegyeznem, hogy Magyarországon nem végeztek felmérést, de a korábbi adatok alapján a magyar lakosság inkább elutasító a menekültekkel szemben - bár az attitüdre jellemző, hogy a magyarok menekültválság csúcsán voltak a legmegengedőbbek a menekültekkel szemben, amikor ténylegesen is voltak húsvér menekültek az országban. (Via BBC, Telegraph)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.