Donald Trump állítólag egy Dagadt Tóni nevű maffiózóval is üzletelt

külföld
2016 május 22., 18:46
comments 263

A Politicón jelent meg egy cikk, amiben a Philadelphia Inquirer veterán ripotere, David Cay Johnston részletesen leírja, állítólag hogyan üzletelt a maffia tulajdonában álló cégekkel és szakszervezeti vezetőkkel a Republikánus Párt milliárdos elnökjelöltje, hogy felhúzhassa a Trump Towert és a Trump Plazát Manhattanben.

A történetben még egy Fat Tony (azaz Dagadt Tóni) nevű gengszter is felbukkan.

Johnston azt írja, hogy „Fat Tony” Salerno, a genovai maffiacsalád főnöke egy szövetségi vádirat szerint – ami 1988-ban börtönbe küldte Fat Tonyt, aki ott is halt meg – a maffiózó elhallgatta a szakszervezetet, cserébe drágábban adta el a betont Trumpnak, összesen 8 millió dollárért.

Fotó: Rob Kerr / AFP
photo_camera Fotó: Rob Kerr / AFP

Trump egyébként a cikk szerint illegális lengyel munkásokat is dolgoztatott.

Nem lenne meglepő, ha a cikk igaz lenne, tekintve hogy Trump többször is úgy nyilatkozott Johnstonnak, hogy: „Ha nem tetszik, amit írsz, beperellek.” (Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.