Kövér László: Szisztematikus háború folyik nemzeti kultúránk ellen

Tbg
politika
2016 május 22., 06:05
comments 511

Egy csónakban evezünk a nemzetiségekkel, amit megpróbálnak elsüllyeszteni különböző erők, ezért érdemes lenne komolyabban venni ezt a sorsközösséget, mondta az Országgyűlés elnöke a Kossuth Rádiónak a Nemzetiségi Kultúrák Napja alkalmából adott, vasárnap reggel sugárzott interjúban.

Szisztematikus lélektani-politikai háború folyik a világot eddig összetartó identitásokkal szemben, a tömeges migráció egyes felfogások szerint háború Európával, az európai országokkal szemben, és egy kultúráját vesztett, homogenizált európai populáció létrehozását szolgálja.

Mint mondta, az erdélyi magyarságnak és az erdélyi románságnak is az elgyökértelenítés veszélyével kell szembenéznie.

Kövér László szerint a globalizáció rengeteg kárral, hátránnyal és rombolással jár a nemzeti kultúrákra nézve.

Olyan homogenizált európai populáció létrehozására irányul, amelynek a világ nagyvállalatai egy brüsszeli központból tudják diktálni a törvényeket, fogalmazott a házelnök egy vasárnapi interjúban.

Kövér szerint mindezt bizonyítja az EU és az Egyesült Államok között tervezett transzatlanti szabadkereskedelmi megállapodás (TTIP), amelynek elsősorban az amerikai, másodsorban néhány nagyobb tagállam multinacionális cégei lesznek haszonélvezői.

Apropó TTIP. Hallották már róla? Tényleg ilyen veszedelmes dolog ez? Kapcsolunk egy másik fideszes politikust:

„Akár jogosnak is lehet tartani a társadalomban a transzatlanti piacnyitási tárgyalásokkal kapcsolatos aggodalmakat, de semmi helyük az irracionális és megalapozatlan félelmeknek. Mind ez idáig negyven szakmai, civil szervezettel egyeztettünk, és szeretnénk tovább társadalmasítani a folyamatot. A közvéleményt alaposan tájékoztatva, más civil- és szakmai szervezetek álláspontját kikérve, megismerve.”

- ezt Mikola István mondta ugyanerről a megállapodásról 5 nappal ezelőtt.

A házelnök szavai mindenesetre illeszkednek a kormány legújabb kommunikációs fordulatába, amelyben vörös riasztást adtak ki mindenre, ami nem magyar, nem nemzeti, de nyugati és háttérhatalomszerű.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.