Lelőtték egy magyar nő egyiptomi férjét, aki Cirpuson 12 órán át túszként tartotta fogva a 16 hónapos gyereküket

Zavaros túszdrámáról számolt be a Cyprus Mail, amiben egy 41 éves egyiptomi férfi azt követelte, hogy beszélhessen a 36 éves magyar feleségével, miközben túszként tartotta fogva a 16 hónapos gyereküket.

A túszdráma péntek estétől 12 órán át tartott, végül a rendőrök agyonlőtték a férfit, és egy 10 centi hosszú, 3 centi mély, késsel vágott sebbel, de nem életveszélyes sérüléssel vitték kórházba a gyereket.

A rendőrök szerint nem volt más választásuk, mivel a férfi a gyerek megölésével fenyegetett, és szemmel láthatóan el is szánta magát, mert megnyitotta a gázt, és Molotov-koktélokkal kezdett dobálózni.

A rendőröket először péntek este 7-kor hívták ki a szomszédok, mert nagyon veszekedett a házaspár, de amikor a rendőr kopogott az ajtón, senki sem válaszolt. Aztán este 10 körül a magyar nő elment boltba, a férje pedig követte a gyerekkel a kezében, de amikor rendőrök indultak feléjük, visszarohant, és elbarikádozta magát a gyerekkel.

Reggel 6-ra sikerült kicsalni, hogy átadja a Molotov-koktélhoz szükséges eszközöket, ekkor lőtték agyon. De nem világos, hogyan, és miért, mert mielőtt éles lőszerrel meglőtték, már ötször eltalálták gumilövedékkel. A lakásban egy golyóálló mellényt is találtak, most vizsgálják.

A feleség később a kihallgatáson azt mondta, hogy sokat veszekedtek a férjével, ezrét el akart válni, de a férfi ezt nem engedte. A férfi 3 éve érkezett Ciprusra, ahol megházasodott, de munkanélküli volt, és a politikai menedékkérelmét is elutasították.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.