Közleményt adott ki a Fidesz Soros György védelmében!

Kiállt a Soros Györgyöt ért támadások ellen a Fidesz. Közleményük szerint, amit rögtön szó szerint is közlök, az amerikai-magyar milliárdost és alapítványát "az utóbbi időben nemtelent támadások" érték. Pedig a Fidesz szerint az alapítvány és Soros "a fiatal nemzedék és a szakkollégiumi mozgalom támogatásával aktívan járult hozzá egy szabadabb és nyitottabb szellemi légkör kialakulásához Magyarországon".

A közleményt a Fidesz és több más szervezett mellett még a Századvég Politikai Iskola is aláírta.

Most pedig következzék

az 1992. szeptember 28-án, hétfőn az Országos Sajtószolgálatnak megküldött közlemény

a maga teljes valójában:

A Fiatal Demokraták Szövetségének nyilatkozata - Soros Alapítvány

1992. szeptember 28., hétfő - Megdöbbenéssel figyeljük mind a Soros Alapítványt, mind pedig Soros György személyét az utóbbi időben ért nemtelen támadásokat. A fiatal nemzedék és a szakkollégiumi mozgalom támogatásával aktívan járult hozzá egy szabadabb és nyitottabb szellemi légkör kialakulásához Magyarországon.

Látva a felsőoktatás szorult helyzetét, úgy gondoljuk, hogy az újabb nemzedékeknek is szükségük lesz arra az önzetlen támogatásra, amelyet a Soros Alapítvány remélhetőleg a jövőben is nyújtani fog.

Tiltakozunk az Alapítvány politikai csatározásokba történő bevonása ellen:

Magyar Oxfordi Társaság
Bibó István Szakkollégium
Bibó István Szakkollégisták Egyesülete
Széchenyi Szakkollégium
Rajk László Szakkollégium Diákbizottsága
Századvég Szerkesztősége
Századvég Politikai Iskola.

(OS)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.