Korunk egyik legnagyobb élő írója egy kanadai popsztárocskával kavarhat

KULTÚRA
2016 május 29., 10:53
comments 76

Az egyikük az irodalom egyik legnagyobb élő óriása, a Booker prize nyertese, akit széleskörben korunk legintellektuálisabb írójának tartanak. A másikuk 40 évvel fiatalabb, szőkített énekesnő, aki testheztapadó plasztik dominaruhákban adja elő "mocskos popját". Így jellemzi a Daily Mail Salmah Rushdiet és a kanadai Niki Milovavicot, akik a lap értesülései szerint egy párt alkotnak.

Nikki Milovanovic via DOLLS
photo_camera Nikki Milovanovic via DOLLS

A kapcsolatot Milovanovic nem is tagadja, nem úgy Rushdie szóvivője, aki szerint szó sincs romantikus viszonyról.

A Mail szerint viszont igenis van: leleplezésük szerint Rushdie titokban randizgat az énekesnővel. Pénteken például az aktuális menő helyen, a londoni Chiltern Firehouse-ban vacsoráztak, bár a végén külön-külön távoztak.

Milovanovic egy ismerőse szerint a viszony már tart egy ideje. "[Milovanovic] egyből belezúgott, és tudom, hogy rendszeresen beszélgetnek. Még akkor is, amikor [Milovanovic] Brazíliában volt" - mesélte, megjegyezve, hogy az énekesnő szerint Rushdie-nak elképesztőe jó a humora.

Milovanovic a múlt héten nyilvánosan is utalt a kapcsolatukra. Egy Rushdie-nak címzett tweetjében azt írta: "Kedves @SalmanRushdie, kérlek, ne kérdezt meg többször sms-ben, hogy melyik szám ról szólad az új albumomon. Vedd meg és találd ki".

Bár amúgy semmi kivetnivaló nem lenne abban, hogy a 2007 óta egyedülálló Rushdie bárkivel randizgasson, szóvivője határozottan tagad. "Kábé egy éve ismerősök, de nagyon ritkán találkoznak. Pénteken együtt vacsoráztak, mert éppen mindketten Londonban voltak. Minden más feltételezés hamis" - mondta. (Via The Daily Mail. Címlapkép: Thomas Lohnes/Getty Images.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.