Az RTL elkezdte kiszámlázni a sugárzási díjat

gazdaság
2016 május 31., 11:34
comments 175

Most, hogy a TV2 új, kormánybarát tulajdonoshoz került, elhárult az akadálya annak, hogy az egykori országos sugárzású kereskedelmi televíziók is végre sugárzási díjat szedhessenek. Erre papíron a digitális átállás óta lett volna lehetőségük - azóta teljesen lényegtelen szempont a korábbi megkülönböztetés a kábeltelevíziók és a földi sugárzásúak között, előbbiek meg minig szedhettek ilyen díjat a szolgáltatóktól -, de a kormány az RTL-lel vívott háborúja részeként magához rendelte az engedélyezés jogát, és nemet mondott az RTL-nek és a TV2-nek éves szinten milliárdos nagyságrendű bevételt jelentő díjra.

Aztán a TV2 új, a kormányhoz nagyon közel álló tulajdonoshoz került, így a kormány is meggondolta magát, írja a Népszabadság, amely most úgy értesült, hogy az RTL kedden délben tájékoztatta a kábelcégeket a sugárzási díjakról.

Eszerint azok a kábeltársaságok, amelyek rövid időn belül szerződnek, előfizetőnként 135 forintot fizethetnek. Akik 90 napon túl szerződnek az RTL-lel, már listaáron, 150 forintot fizethetnek előfizetőnként. Azoknál a cégeknél pedig, akik nem fizetnek, az RTL kezdeményezni fogja, hogy tegyék elérhetetlenné az RTL Klubot.

A Népszabadság számításai szerint ezen az áron évi 4-5 milliárd forint bevételt szerezhet az RTL. A TV2 még nem közölte az árait, és azt se tudni még, hogy a kábelcégek megpróbálják kigazdálkodni a sugárzási díjat, vagy áthárítják azt fogyasztóikra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.