Az USA szerint terroristacélpont lehet a foci Eb

külföld
2016 május 31., 16:55
comments 100

Az amerikai külügyminisztérium adott ki figyelmeztetést, mely szerint a Franciaországban június 10-én induló Európa-bajnokság terroristatámadás célpontja lehet.

Az országban jelenleg is szükségállapot van érvényben, a tavalyi párizsi terrortámadások óta.

photo_camera THOMAS SAMSON / AFP

Az Európa-bajnokságra egymillió turistát várnak az országba. Az amerikai külügy Európa területére készülő turistákat figyelmeztette most, mint írták, a támadások turistalátványosságokat, éttermeket, bevásárlóközpontokat és tömegközlekedési eszközöket is érintethetnek. Majd külön kiemelték az Európa-bajnokságot, de említették a Tour de France-ot és a katolikus ifjúsági világtalálkozót, ami Krakkóban lesz és becslések szerint 2,5 millió ember zarándokolhat majd oda. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.