Ha valaki nagyon megsajnálta volna Tiborcz Istvánt, amiért ki kellett szállnia a Eliosból, ne bánkódjon tovább

politika
2016 május 31., 09:19

Tiborcz István a saját lábára állt, immár neki lejtő közbeszerzések nélkül is elég jól keres, derítették ki barátaink a Direkt 36-tól. A miniszterelnök veje tavaly április végén eladta LED-lámpás cégét, az Eliost, ami nem tudott olyan árat mondani a lámparendszerre, amit a magyar önkormányzatok ne fizettek volna ki neki.

Tiborcz pont akkor szállt ki a cégből, amikor azt már több hatóság is vizsgálni kezdte. Akkor azt írta az akkor még Napi Gazdaság néven futó Magyar Idők, hogy "eladta minden olyan érdekeltségét, amely közbeszerzési eljárás részese volt vagy lehet".

Aztán vett egy másikat, a 2011-ben alapított HCS Expertset. Ez egy hírközlési tanácsadó cég volt, de Tiborcz tulajdonszerzése után "új kihívások felé vette az irányt". Hogy pontosan merre, az nem igazán derül ki a cég oldaláról. A most megjelent 2015-ös beszámolójából viszont tudhatjuk, hogy sikerült 400 millióval növelni az árbevételét, adózás utáni nyeresége így 398,8 millió forint lett, amit Tiborcz egyben kivett, és még hozzácsapta azt a 70 milliót is, amit az előző évi nyereség terhére szavaztak meg, és amit eddig nem vett föl.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.