Simicska kiürítette egyre rosszabbul teljesítő cégeit

gazdaság
2016 május 31., 05:24

A Népszabadság nézte végig, hogy másfél évvel a Nagy Összeveszés óta, amit a világ legmodorosabb emberei G-napnak neveznek, mi a helyzet Simicska Lajos cégeinél. És arra jutottak, hogy Orbán Viktor egykori szobatársának cégei egyrészt zuhanórepülésben vannak, másrészt Simicska is ismertebb érdekeltségeinek kiürítésén dolgozik.

Összefoglalva:

  • A Class FM árbevétele egyetlen év alatt 670 millió forinttal esett vissza. Ennek ellenére Simicska műsorszolgáltató cégéből, az Advenio Zrt-ből 2015-ben 1,55 milliárd forintnyi osztalékot vontak ki, 250 millióval többet, mint 2014-ben. Így a céget szinte teljesen kiürítették annak rejtélyes eladása előtt.
  • A műsorgyártó Hung-Ister Zrt.-ből 700 millió forintot szedtek ki, pedig a cég 2015-ben elesett szinte valamennyi közmédiás megrendelésétől.
  • A Hír TV-ből nem vettek ki osztalékot. Ebből arra következtetnek, hogy a hírcsatornával Simicska hosszú távra tervez.
  • A legkomolyabb visszaesés a Simicska-birodalmon belül a közterületi plakátcégeknél van. Ezeknek az árbevétele megfeleződött, profitjuk egytizedére csökkent egyetlen év alatt.
  • Korábban ez elképzelhetetlen volt, de 2015-ben már voltak veszteséges Simicska-cégek is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.