Ki kellett menteni egy iraki családot a Holt-Tiszából

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A határőrök szerdán hajnalban vették észre, hogy két ember Magyarország felé úszik Röszke külterületén, a határvízen. Mikor azonban észrevették a határőröket, visszafordultak. Mivel a járőrök csak az egyik személyt látták partot érni Szerbiában, azonnal értesítették a szerbiai hatóságokat és a vízi mentőket, akik a másik személy keresésére indultak.

A keresés során a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség vízi járőrei másik 5 embert vettek észre, akik szintén a Holt-Tiszán keresztül próbáltak Magyarországra jutni. A rendőrök az iraki családot kimentették a vízből. Az egyik 2-3 év körüli gyermek kihűlés közeli állapotban volt, ezért a rendőrök mentőt hívtak, a három gyermeket és édesanyjukat kórházba vitték. Az apát a rendőrök a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre állították elő. Az iraki család ügyében idegenrendészeti eljárást indított a rendőrség. (police.hu)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.