Szanyi Tibor szerint az MSZP-ben fideszes kollaboránsok vannak

Az elnökválasztásra készülő Szanyi Tibort interjúvolta meg a Magyar Narancs, aki Harangozó Tamás, Tóbiás József és Molnár Gyula ellenében száll harcba a vezetésért. (Az újság honlapja csak részleteket oszt meg az interjúból, aminek a teljes szövege a holnapi hetilapban lesz olvasható.)

A szocialista EP-képviselő nagyon nem óvatoskodik, már az interjú elején azzal indít, hogy

"sajnos a szocialista párton belül vannak olyan erők is, amelyek a fennálló status quóban érdekeltek",

és tisztázza azt is, hogy a Nemzeti Együttműködés kollaboránsaira utal. Neveket persze nem mond (bár állítólag tudna párat), viszont azt hozzáteszi, hogy többen is rosszul járnának az MSZP-ben, ha a választáshoz közeledve hirtelen megindulna a pártszekér.

"Szám­talan olyan helyzet van, ahol a prominenseink létrehoztak valami modus vivendit. Nekik marhára nem hiányzik, hogy egy meglendült MSZP miatt ellehetetlenítsék őket. Meg utánuk egy halom tényleg fontos emberüket. Szóval ez nem gyerekjáték.”

A Fidesz és az MSZP nem mindig és nem minden fronton háborús kapcsolatáról egyébként korábban mi is lamentáltunk.

Szanyi az interjúban arról is beszél, hogy ha kormányváltás lesz, és ő vezeti majd a pártot, visszaveszik a földeket, "lesznek perek, elkobzások". Azt is mondja, Mészáros Lőrincet simán börtönbe küldi, és a felcsúti polgármestert mások is követik majd.