Gattyán pert nyert a NAV-val szemben

2016 június 2., csütörtök 9:19
160

Jogerős ítéletben szüntette meg a NAV a Docler Holdinggal szemben hozott határozatát a Fővárosi Munkaügyi Bíróság. A bíróság megállapításai szerint a NAV

nem használhatta volna azokat a bizonyítékokat, amelyek alapján adócsalással vádolta Gattyán György cégét, de még ha használhatta is volna, azok nem bizonyítják, hogy a cég bármilyen adószabályt megsértett volna.

Pedig a tét nagy volt, a NAV büntetésekkel együtt 50-60 milliárd forintot követelt a Doclertől.

A Doclert azzal gyanúsította a NAV, hogy a Livejasmin rejszolóoldal licenszének átjátszásával költségvetési csalást követett el. Ehhez a bizonyítékokat két éven át titkos adatgyűjtéssel gyűjtötték, magyarán

két éven át lehallgatták a Docler-alkalmazottak telefonjait és olvasták emailjeiket is.

A most lezárult eljárásban egyrészt azt állapította meg a bíróság, hogy a NAV-nak nem volt joga egy bűnügyi eljárásban megszerzett titkos adatokat közigazgatási eljárásban felhasználni. Másrészt pedig azt, hogy mivel a portugál cég, amely a Livejasmint üzemeltette, letelepedett cég, így az, hogy egy olyan honlapot üzemeltet, amit egy magyar cég fejlesztett, és amit sok szolgáltatással támogat, teljesen rendben van. (Via Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt