Ha minden jól megy, az új Fradi-sas a megboldogult Bol-dog közeli rokona lesz

futball
2016 június 02., 12:57
comments 108

Valószínűleg kevesen gondolkodtak még el azon, hogy mit is jelképez a Fradi-sas, de most a Ferencváros segítségével eláruljuk:

„A Ferencvárosi Torna Club sportolói évszázados szárnyalásának jelképe a Fradi Sas. A mindenki számára jól ismert zöld sasok kifejezés eltéveszthetetlenül utal a tiszteletet parancsoló, egyben fiatalos erőt sugárzó sportolók sportszerűen harcias, tettre kész hozzáállására.”

Nem volt az olyan régen, amikor Kubatov Gábor úgy döntött, hogy lecseréli a Fradi régi kabalaállatát, egy „európaibb, sokkal dinamikusabb és esztétikusabb sasra”.

Mármint ezt a Süsü-testűt erre a csirkére:

photo_camera Forrás: Wintermantel Zsolt, gurgulázva röhögő Újpest-szurkoló újpesti polgármester Facebookja

Az új kabalát aztán önfeledten gúnyolták a nem Fradi-szurkolók, a Fradi-szurkolók meg egy pillanat alatt meggyűlölték. Így Kubatovék bár beígérték tavaly tavasszal, hogy az Újpest ellen ott fogja szórakoztatni a szurkolókat a pálya szélén ez a furcsaság, nem merték bevállalni a rangadón a nézők halálra röhögtetését, aztán valahogy később sem erőltették.

Mint a klub Facebook-oldáról kiderült, iskolákba még elviszik az új kabalaállatot, de inkább rendelőkbe kéne, ahol frissen oltottak is tele szájjal nevetnének, miután találkoztak „az erőt sugárzó, ám barátságos” sassal.

Kubatovék aztán nem bíztak semmit a véletlenre, és azt találták ki, hogy gyerekekkel rajzoltatják meg az új kabalaállatot, mivel

„elsősorban a legifjabb Fradi szurkolók és családtagjaik élményekkel való töltekezését szolgálja a Fradi kabalaállata is, a Fradi-sas”.

Lehetne azt is gondolni, hogy ez a kabalaállat-tervezés is egy szakma, de Gyárfás Tamásék Bol-dogja óta tudjuk, hogy ez Magyarországon nem így van.

Már akkor sejthető volt, hogy a Fradi gyerekrajzpályázata inkább cuki, mint jó ötlet, amikor a több ezer beérkezett munkából ezt a kettőt választották ki.

Maradva a tízmillió kabalaállat-tervező országa koncepciójánál, a Fradi másik pályázatot írt ki, a „két rajz alapján, azok hangulati elemeit, szín- és formavilágát kötelező inspirációként felhasználva és megvalósítva - lehetőleg háromdimenziós - közvetlen a jelmez kivitelezését elősegítő grafika megtervezésére”.

Na itt szabadult el a pokol.

Íme azok a munkák, amikre holnap délutánig lehet szavazni:

1.

photo_camera Forrás: fradi.hu/facebook

Egészen egyértelmű, hogy mindenkit az tart izgalomban, hogy lehet majd megoldani a rövidnadrágból kibukkanó, térdet elegánsan takaró tollakat.

2.

photo_camera Forrás: fradi.hu/facebook

Ha a gyerekeknek szüksége lenne egy tanárbácsira meccs alatt, akkor tökéletes megoldás.

3.

photo_camera Forrás: fradi.hu/facebook

Erőt kicsit sem sugároz, de matinéhangulatosan barátságos, nem lesz olyan hat év alatti, aki ne akarná megsimogatni vagy hazavinni, a vendégszurkolók is ellágyulnak majd.

4.

photo_camera Fotó: fradi.hu/facebook

Sasman. Egyértelműen a legjobb szuperhősjelmez, a berajzolt kockahassal.

5.

photo_camera Fotó: fradi.hu/facebook

Nem láttam sajnos a Vuk folytatását, a legendásan gyalázatos minőségű Kis Vuk 2.-t, de ha abban volt sas, az tuti, hogy így nézett ki a Popeye-alkarokkal.

6.

photo_camera Fotó: fradi.hu/facebook

A legerősebb munka, ezt az aranyos pelikánt simán el lehet képzelni egy kocsmapultnak támaszkodva, ahogy elmesélni, hogy látta még a Nyilasit játszani.

7.

photo_camera Fotó: fradi.hu/facebook

Ha a népszavazás iránti érdeklődő, a Fradi biztonsági szolgálatában dolgozó kopaszok keresnek maguknak kabalaállatot, akkor ezt kell választani.

8.

photo_camera Fotó: fradi.hu/facebook

A Varjúdombi mesék és a Nagy Indiánkönyv hangulatát egyszerre hozó jelmez tuti befutó, ha a fészekkel együtt kézbe tartott madárfióka is kötelező tartozék.

9.

photo_camera Fotó: fradi.hu/facebook

Perfekt megoldás a huszas évek fürdőruhadivatjába bújtatni egy sasmadarat, abszolút kedvenc.

10.

photo_camera Fotó: fradi.hu/facebook

Fradi-haver. Ha ezt egy az egyben kivitelezni lehet, akkor megvan a győztes. Ha csak részleteiben megvalósítható, akkor felhívnánk a figyelmet arra, hogy faroktollakban verhetetlen megoldás született, ami bármelyik kabalaállaton használható.

11.

photo_camera Fotó: fradi.hu/facebook

Fradi-haver bátyja, aki a legjobb nőt hazaviszi a buliból.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.