Ha minden jól megy, az új Fradi-sas a megboldogult Bol-dog közeli rokona lesz

2016 június 2., csütörtök 12:57
112

Valószínűleg kevesen gondolkodtak még el azon, hogy mit is jelképez a Fradi-sas, de most a Ferencváros segítségével eláruljuk:

„A Ferencvárosi Torna Club sportolói évszázados szárnyalásának jelképe a Fradi Sas. A mindenki számára jól ismert zöld sasok kifejezés eltéveszthetetlenül utal a tiszteletet parancsoló, egyben fiatalos erőt sugárzó sportolók sportszerűen harcias, tettre kész hozzáállására.”

Nem volt az olyan régen, amikor Kubatov Gábor úgy döntött, hogy lecseréli a Fradi régi kabalaállatát, egy „európaibb, sokkal dinamikusabb és esztétikusabb sasra”.

Mármint ezt a Süsü-testűt erre a csirkére:

Forrás: Wintermantel Zsolt, gurgulázva röhögő Újpest-szurkoló újpesti polgármester Facebookja

Az új kabalát aztán önfeledten gúnyolták a nem Fradi-szurkolók, a Fradi-szurkolók meg egy pillanat alatt meggyűlölték. Így Kubatovék bár beígérték tavaly tavasszal, hogy az Újpest ellen ott fogja szórakoztatni a szurkolókat a pálya szélén ez a furcsaság, nem merték bevállalni a rangadón a nézők halálra röhögtetését, aztán valahogy később sem erőltették.

Mint a klub Facebook-oldáról kiderült, iskolákba még elviszik az új kabalaállatot, de inkább rendelőkbe kéne, ahol frissen oltottak is tele szájjal nevetnének, miután találkoztak „az erőt sugárzó, ám barátságos” sassal.

Kubatovék aztán nem bíztak semmit a véletlenre, és azt találták ki, hogy gyerekekkel rajzoltatják meg az új kabalaállatot, mivel

„elsősorban a legifjabb Fradi szurkolók és családtagjaik élményekkel való töltekezését szolgálja a Fradi kabalaállata is, a Fradi-sas”.

Lehetne azt is gondolni, hogy ez a kabalaállat-tervezés is egy szakma, de Gyárfás Tamásék Bol-dogja óta tudjuk, hogy ez Magyarországon nem így van.

Már akkor sejthető volt, hogy a Fradi gyerekrajzpályázata inkább cuki, mint jó ötlet, amikor a több ezer beérkezett munkából ezt a kettőt választották ki.

Maradva a tízmillió kabalaállat-tervező országa koncepciójánál, a Fradi másik pályázatot írt ki, a „két rajz alapján, azok hangulati elemeit, szín- és formavilágát kötelező inspirációként felhasználva és megvalósítva - lehetőleg háromdimenziós - közvetlen a jelmez kivitelezését elősegítő grafika megtervezésére”.

Na itt szabadult el a pokol.

Íme azok a munkák, amikre holnap délutánig lehet szavazni:

1.

Forrás: fradi.hu/facebook

Egészen egyértelmű, hogy mindenkit az tart izgalomban, hogy lehet majd megoldani a rövidnadrágból kibukkanó, térdet elegánsan takaró tollakat.

2.

Forrás: fradi.hu/facebook

Ha a gyerekeknek szüksége lenne egy tanárbácsira meccs alatt, akkor tökéletes megoldás.

3.

Forrás: fradi.hu/facebook

Erőt kicsit sem sugároz, de matinéhangulatosan barátságos, nem lesz olyan hat év alatti, aki ne akarná megsimogatni vagy hazavinni, a vendégszurkolók is ellágyulnak majd.

4.

Fotó: fradi.hu/facebook

Sasman. Egyértelműen a legjobb szuperhősjelmez, a berajzolt kockahassal.

5.

Fotó: fradi.hu/facebook

Nem láttam sajnos a Vuk folytatását, a legendásan gyalázatos minőségű Kis Vuk 2.-t, de ha abban volt sas, az tuti, hogy így nézett ki a Popeye-alkarokkal.

6.

Fotó: fradi.hu/facebook

A legerősebb munka, ezt az aranyos pelikánt simán el lehet képzelni egy kocsmapultnak támaszkodva, ahogy elmesélni, hogy látta még a Nyilasit játszani.

7.

Fotó: fradi.hu/facebook

Ha a népszavazás iránti érdeklődő, a Fradi biztonsági szolgálatában dolgozó kopaszok keresnek maguknak kabalaállatot, akkor ezt kell választani.

8.

Fotó: fradi.hu/facebook

A Varjúdombi mesék és a Nagy Indiánkönyv hangulatát egyszerre hozó jelmez tuti befutó, ha a fészekkel együtt kézbe tartott madárfióka is kötelező tartozék.

9.

Fotó: fradi.hu/facebook

Perfekt megoldás a huszas évek fürdőruhadivatjába bújtatni egy sasmadarat, abszolút kedvenc.

10.

Fotó: fradi.hu/facebook

Fradi-haver. Ha ezt egy az egyben kivitelezni lehet, akkor megvan a győztes. Ha csak részleteiben megvalósítható, akkor felhívnánk a figyelmet arra, hogy faroktollakban verhetetlen megoldás született, ami bármelyik kabalaállaton használható.

11.

Fotó: fradi.hu/facebook

Fradi-haver bátyja, aki a legjobb nőt hazaviszi a buliból.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt