Három kényszerleszállást végzett a lezuhanása előtti 24 órában az EgyptAir Airbusa

külföld
2016 június 2., 11:04
comments 60

Francia sajtójelentések szerint a lezuhanása előtti 24 órában legalább háromszor kényszerült leszállásra műszaki hibák miatt az EgyptAir lezuhant Airbus A320-asa. A volt repülésbiztonsági tisztviselő, Jean-Paul Troadec állítása szerint a gép Acars nevű vészjelző rendszere a tragédiát megelőző napon három felszállás után is bejelzett, így a gép legalább háromszor kényszerült visszatérni a kiindulási repterére.

A gép aztán minden alkalommal újra felszállhatot, ami elméletileg arra utal, hogy a kivizsgálás során aztán nem találtak rajta hibát. De Troadec szerint az Acars automata vészjelzése csak akkor lép működésbe, ha ténylegesen valamilyen üzemzavart észlel.

"Ez a felfedezés fontos új elem lehet a nyomozóknak. Azt továbbra sem tudhatjuk, hogy pontosan mi történt a gépen, de az nem teljesen normális, hogy egy gép többször is visszaforduljon műszaki hiba miatt, hogy aztán ne találjanak semmilyen meghibásodást" - mondta Troadec a France 3 televíziónak. (Via Euronews. A címlapképen az MS804 roncsai láthatók. Fotó: AFP PHOTO / Egyptian military spokesperson's Facebook page.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt