Most megtudhatod, milyen érvei vannak a klímaszkeptikusoknak

globális felmelegedés
2016 június 02., 17:22

A Karc FM komoly, merész eszmefuttatást szórt a fővárosra a Sors Szimfóniája című műsorban.

Dr. Héjjas István nyugdíjas aranydiplomás mérnök és energetikai szakértő fejti ki véleményét megújuló energiaforrásokról, klímaváltozásról, és fogalmazza meg egy valódi "klímaszkeptikus" álláspontját.

Akinek nincs ideje, kedve végighallgatni az adást, pár címszóban a lényeg:

- Az igazi szakemberek távol maradtak a témától.

- Az atomerőmű nem bocsájt ki semmiféle gáz nemű anyagot.

- A szélturbina értelmetlen: "30-40 méter magas vasbeton tornyok tetején 15-20 tonnás lapátok forognak, mi van ha tönkremegy ott egy csapágy?

A Paksi Atomerőmű kiváltásához 30 millió négyzetméter hatás-keresztmetszetű szélerőmű kell, mintha építenénk egy 300 kilométer hosszú, 300 méter hosszú szélfogó falat. Ha kinyerjük az energiát a szélből, azzal tényleg az éghajlatot befolyásoljuk, kivesszük az energiát a szélből, gyakoribb lesz a szmog, gyakoribb lesz a levegőszennyezés."

- A napelem káros, ha beborítanánk az egész Szaharát lenne baj: "A Szahara sivatagot melegíti a nap, fölmelegszik a levegő, ezek a légáramlatok állítják be a mediterrán országokban az éghajlatot, ha kiveszem a húsz százalékát a napenergiát a sivatagból, akkor nem lesz kellemes az olasz tengerpartokon."

- A szén hasznos dolog.

- A higanygőz villanykörte szennyezi a tengereket, a hagyományos izzó hasznos, mert télen fűt.

- Az embereket könnyű bepalizni.

- Az üvegházhatású gázoknak nincs hatásuk: "Az ipar, a kereskedelem, a szállítás a legnagyobb kibocsájtó, de az üvegházhatású gázokat felejtsük el, mert semmi hatásuk sincs. A természetben olyan erők működnek, amik vidáman kompenzálják ezeket."


link Forrás


Ez a klímaszkeptikusok álláspontja, és tulajdonképpen örömteli, hogy létezik. Mert ha egy széles körben elfogadott tudományos álláspontot nem támadnának, nem vonnának kétségbe, akkor lennénk igazán bajban.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.