Simicska embereire pályázik az új kormánypárti rádió, a Karc FM

media
2016 január 07., 06:24
comments 121

Új kormánypárti rádió indul Karc FM néven, Liszkay Gábor, a Magyar Idők ügyvezetője viszi a projektet. Liszkay a gecizős interjúk előtt a Magyar Nemzet főszerkesztője volt, és a Simicska-médiabirodalom élén a a Class FM és a Lánchíd Rádió ügyeit is ő menedzselte. 

Liszkay új lapja mellé rádiót is alapít.
photo_camera Liszkay új lapja mellé rádiót is alapít.

 A Karc FM főszerkesztője Gajdics Ottó lesz, aki korábban épp a Lánchíd Rádió főszerkesztője volt. A VS cikke szerint jelenleg gőzerővel zajlik a legjobb lánchidas kollégák átcsábítása "magasabb fizetéssel", "csillogóbb szakmai jövőt ígérve", de a többség kitart a 160 ezres hallgatóközönséggel bíró adónál. 

A szerkesztőség a Magyar Időköz hasonlóan a Lurdy Házban áll fel, a rádió pedig a Gazdasági Rádió (GR) tavaly elbukott, 105.9-es frekvenciáján működik majd. Szeptemberben a Kriczki Andrea vezette Hang-Adás Kft. nyerte el a frekvenciát a GR-től, amely 11 éve sugárzott ezen a sávon. Kriczki cége aztán decemberben névváltoztatási kérelmet nyújtott be, és lett belőle Karc FM. 

 A rádiós piacon amúgy ismeretlen Kriczki korábban egy siófoki frekvencián már eljátszotta ezt a trükköt; a Hang-Adás Kft. által elnyert frekvencia később ott is Fidesz-közeli tulajdonoshoz került.A GR hiába fellebbezett a Médiahatóságnál, február 1-től már az új rádió szólal meg a 105.9-en.

(VS)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.