Simicska embereire pályázik az új kormánypárti rádió, a Karc FM

Új kormánypárti rádió indul Karc FM néven, Liszkay Gábor, a Magyar Idők ügyvezetője viszi a projektet. Liszkay a gecizős interjúk előtt a Magyar Nemzet főszerkesztője volt, és a Simicska-médiabirodalom élén a a Class FM és a Lánchíd Rádió ügyeit is ő menedzselte. 

Liszkay új lapja mellé rádiót is alapít.

 A Karc FM főszerkesztője Gajdics Ottó lesz, aki korábban épp a Lánchíd Rádió főszerkesztője volt. A VS cikke szerint jelenleg gőzerővel zajlik a legjobb lánchidas kollégák átcsábítása "magasabb fizetéssel", "csillogóbb szakmai jövőt ígérve", de a többség kitart a 160 ezres hallgatóközönséggel bíró adónál. 

A szerkesztőség a Magyar Időköz hasonlóan a Lurdy Házban áll fel, a rádió pedig a Gazdasági Rádió (GR) tavaly elbukott, 105.9-es frekvenciáján működik majd. Szeptemberben a Kriczki Andrea vezette Hang-Adás Kft. nyerte el a frekvenciát a GR-től, amely 11 éve sugárzott ezen a sávon. Kriczki cége aztán decemberben névváltoztatási kérelmet nyújtott be, és lett belőle Karc FM. 

 A rádiós piacon amúgy ismeretlen Kriczki korábban egy siófoki frekvencián már eljátszotta ezt a trükköt; a Hang-Adás Kft. által elnyert frekvencia később ott is Fidesz-közeli tulajdonoshoz került.A GR hiába fellebbezett a Médiahatóságnál, február 1-től már az új rádió szólal meg a 105.9-en.

(VS)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.