Úgy mészárolta le a barátnőjét, mintha csak az egyik regényét játszaná újra

bűnügy
2016 június 02., 05:09
comments 162

Akár halálra is ítélhetik a Hollywoodban élő kanadai horrorszerzőt, a 35 éves Blake Leibelt, aki a vádak szerint

megkínozta és megölte barátnőjét, Iana Kasiant, majd lecsapolta a vérét.

Pont úgy, ahogy az egyik regénye főszereplője végzett áldozataival.

Blake Leibel és Iana Kasian via Facebook
photo_camera Blake Leibel és Iana Kasian via Facebook

Leibel egy gazdag kanadai család leszármazottja. Barátnője, egyben áldozata három hete hozta világra közös gyermeküket.

Kasian holttestét a rendőrök fedezték fel a pár nyugat-hollywoodi lakásában. A rendőrséget az áldozat anyja értesítette, de akkor még nem sejtették, hogy baj van. Az anyja csak azt kérte a rendőröktől, hogy nézzenek rá a lányára.

A kiérkező rendőrök nem tudtak bejutni a lakásba, mert Leibel elbarikádozta magát, bútorokkal torlaszolta el a bejárati ajtót. Idővel sikerült bejutniuk, így találtak rá Kasian holttestére. A nő halálát a fejére mért csapás okozta.

"Kasiant megkínozták és megcsonkították halála előtt, a vérét pedig lecsapolták" - közölte a Los Angeles-i ügyészség. Mindez nagyon emlékeztet Leibel 2010-ben publikált, Syndrome című regényére, melyben egy sorozatgyilkos a bokájuknál akasztja fel áldozatait, hogy lecsapolja a vérüket.

Az ügyészség Leibelt gyanúsítja, gyilkosság, kínzás és csonkitás vádjával állították bíróság elé. A férfi tagadja a vádakat, amikért akár halálra vagy tényleges életfogytiglani börtönre is ítélhetik.

Leibelt pár nappal a gyilkosság előtt szexuális zaklatás vádjával letartóztatták, százezer dolláros óvadék fejében volt szabadon. A letartóztatása után Kasian elhagyta, bár a zaklatásnak nem ő volt az áldozata. Leibel a gyanú szerint akkor végzett Kasiannal, amikor a nő visszatért otthonukba, hogy beszéljen vele.

Leibel Torontóban született, 2004-ben költözött Hollywoodba, hogy megvalósítsa álmait. Ebben nagyban segítette az a havi 18 ezer dolláros zsebpénz, amit gazdag családjától kapott. (Via Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.