Hurrá: Matolcsyék egy komplett kisjátékfilmet is leforgatnak az alapítványi pénzből

POLITIKA
2016 június 05., 07:18
comments 148

Mikor már kezdett követhetetlenné válni, hogy Matolcsy alapítványai hol tartanak pontosan a nagy értékű ingatlanok felszippantásában, a Pallas Athéné Domus Innovationis (PADI) nevű gondolt egyet, és egészen innovatív dobott be a közpénzszórásra:

Az RTL Híradója kiderítette, hogy

65 millió forintot adtak egy csak pár hete bejegyzett cégnek, hogy dobjanak össze belőle egy 25 perces játékfilmet, amiben egy férfi és egy nő napján keresztül 42 magyar találmányt mutatnak be, hogy ezzel is növeljék a hazai kis- és középvállalkozások versenyképességét.

A csatorna kérdésére a az alapítvány közölte: „A Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány a Talentum Film Kft.-vel kötött szerződést 65.863.350 Ft + ÁFA összegben egy 25 perces ismeretterjesztő kisjátékfilm elkészítésére »Magyar találmányok« címmel.

A szerződéskötésről szóló döntést idén március 23-án hozták meg. A pénzt megkapó a Talentum Film Kft.-t ekkor még csak pár napos volt, ugyanis a céget március 17-én jegyezték be.

Ráadásul a Talentum Film székhelye egy olyan VII. kerületi társasházban van, ahová rajtuk kívül még köze ezer vállalkozást jegyeztek be. Mikor a cég tulajdonosánál érdeklődtek, nem reagált a levelükre. Azt sem tudni, hogy a PADI mi alapján választotta ki ezt a céget.

Mikor erről kérdezték az alapítványt, válaszukban inkább azt írták:

A fejlődéshez elengedhetetlen a gazdaságban is alkalmazható tudományos ismeretek és tapasztalatok megosztása, a hazai és európai uniós támogatási és pályázati programokban való részvétel lehetőségének bővítése, valamint a tudományos-technológiai és a nemzetközi gazdasági kapcsolatok fejlesztése is. A film elkészítése a fenti célokkal összhangban segít megismertetni és népszerűsíteni a magyar innovációt és a magyarokhoz köthető találmányokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.