Magyar világszabadalom: Csárdaszálláson megépítették az első vízibicikliutat

káosz
2016 június 07., 07:02
comments 180

Itt a bodrogkeresztúri negyven centis kilátó méltó párja!

2015. decemberében adták át az EU 200 millió forintos támogatásával, nulla százalékos önrésszel épült bicikliutat, ami Csárdaszállást köti össze Mezőberénnyel, a 46-os úttal párhuzamosan.

Az utat hétfőn fotózta le Hadházy Ákos LMP-s politikus. Egy nappal eső után, az eredmény odafönt látható.

Hadházy meg is magyarázza, hogyan sikerült a bravúr:

Az út mellett nincsen árok, nincsen lejtése sem, így egy nap múlva is több száz méteren áll rajta a víz. De legalább lehet vízibiciklizni a brüsszeli pénzből.

Ez igaz, de az útnak többféle hasznosítása is lehetséges. Ha kicsit meg is süllyed, a vizében sporthalak is megtelepedhetnek, így a horgászati hasznosítás sem kizárt. Igaz, hogy az ország egyik horgászvizekkel legjobban ellátott területén járunk a Körösök mellett, de hátha erre bukik a pedáns német turista. De nem elképzelhetetlen az sem, hogy végül ebből lesz a kontinentális Európa első terep-úszómedencéje, és pár év múlva a nordic walking helyett a pannon swimming lesz a divatsport.

A környék legfontosabb embere egyébként Vantara Gyula országgyűlési képviselő, volt békéscsabai polgármester, miniszteri biztos, a Fidesz megyei elnöke. Vantarában sok jó van, de a legjobb talán az, hogy ő, ellentében oly sok kormánypárti és ellenzéki léhűtővel, akik világ életükben pártalkalmazottak voltak, ért is valamihez. Vantara a Wikipedia-oldala szerint ugyanis

»A« kategóriás tervezői, az úttervezés-útüzemeltetés és fenntartás területén szakértői engedéllyel rendelkezik.

A politikus, aki természetesen jelen volt a leendő vízibicikliút tavalyi ünnepélyes átadásán, a megyei lap szerint a helyszínen arra emlékeztetett, hogy

a tartósság miatt fontos, hogy a kivitelezés során a vállalkozó figyelembe vette a terület talajának szerkezetét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.