Magyar világszabadalom: Csárdaszálláson megépítették az első vízibicikliutat

2016 június 7., kedd 7:02
181

Itt a bodrogkeresztúri negyven centis kilátó méltó párja!

2015. decemberében adták át az EU 200 millió forintos támogatásával, nulla százalékos önrésszel épült bicikliutat, ami Csárdaszállást köti össze Mezőberénnyel, a 46-os úttal párhuzamosan.

Az utat hétfőn fotózta le Hadházy Ákos LMP-s politikus. Egy nappal eső után, az eredmény odafönt látható.

Hadházy meg is magyarázza, hogyan sikerült a bravúr:

Az út mellett nincsen árok, nincsen lejtése sem, így egy nap múlva is több száz méteren áll rajta a víz. De legalább lehet vízibiciklizni a brüsszeli pénzből.

Ez igaz, de az útnak többféle hasznosítása is lehetséges. Ha kicsit meg is süllyed, a vizében sporthalak is megtelepedhetnek, így a horgászati hasznosítás sem kizárt. Igaz, hogy az ország egyik horgászvizekkel legjobban ellátott területén járunk a Körösök mellett, de hátha erre bukik a pedáns német turista. De nem elképzelhetetlen az sem, hogy végül ebből lesz a kontinentális Európa első terep-úszómedencéje, és pár év múlva a nordic walking helyett a pannon swimming lesz a divatsport.

A környék legfontosabb embere egyébként Vantara Gyula országgyűlési képviselő, volt békéscsabai polgármester, miniszteri biztos, a Fidesz megyei elnöke. Vantarában sok jó van, de a legjobb talán az, hogy ő, ellentében oly sok kormánypárti és ellenzéki léhűtővel, akik világ életükben pártalkalmazottak voltak, ért is valamihez. Vantara a Wikipedia-oldala szerint ugyanis

»A« kategóriás tervezői, az úttervezés-útüzemeltetés és fenntartás területén szakértői engedéllyel rendelkezik.

A politikus, aki természetesen jelen volt a leendő vízibicikliút tavalyi ünnepélyes átadásán, a megyei lap szerint a helyszínen arra emlékeztetett, hogy

a tartósság miatt fontos, hogy a kivitelezés során a vállalkozó figyelembe vette a terület talajának szerkezetét.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt