Matolcsy Gyöngyi vezetésével Balatonakarattya lesz az új Sanghaj

A Világgazdaság szedte össze, hogy milyen nagyratörő tervei vannak a Balatonkenesétől két éve különvált Balatonakarattyának, ahol történetesen az MNB elnökének felesége a polgármester.

Bár csak 350 millió forint a 2016-os költségvetésük, az idei évre tervezett közbeszerzéseik közelítik a 2 milliárd forintot. 1,13 milliárdért megvették az egykori MÁV üdülőt, amit a tervek szerint felújítanak, hogy oktatási és konferenciacélokra is alkalmas legyen.

Saját céget is alapítottak Balatonakarattya Önkormányzati Élelmiszeripari és Kereskedelmi Kft. néven, aminek tevékenysége egyéb gyümölcs-, zöldségfeldolgozás, -tartósítás, de a profiljába tartozik az élelmiszer-, ital- és dohányáru-nagykereskedelem is.

Sajnos a cég ügyvezetője nem árulta el a VG-nek, hogy pontosan mik a terveik, de az önkormányzati ülések jegyzőkönyveiből azért mégiscsak kiderül valami. Matolcsy Gyöngyi például azzal indokolta a cégalapítást, hogy így jobban tudják majd szerepelni a kormányzati és uniós pályázatokon.

Balatonakarattyán a legkülönbözőbb fejlesztéseket tervezik a környezetvédelmi beriuházásoktól az iparterületeken át egészen a szociális alapszolgáltatásig. Csak a Bercsényi strand fejlesztésére félmilliárd forintot szánnak.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.