A jegybank alapítványainak cégei rámennek az ingatlanokra

gazdaság
2016 június 09., 07:19
comments 22

"Heteken belül meghozzák a szükséges döntéseket, és átcsoportosítják a Pallas Alapítványok vagyonát," nyilatkozta a Figyelőnek Fekete Zoltán, a Pallas Athéné Domus Optima Zrt. vezérigazgatója. Fekete szerint az átcsoportosítás arról szól, hogy a jegybank alapítványai megválnak az állampapírjaik egy részétől, és az így felszabadult összeget ingatlanvásárlásokra fordítják majd. A vezérigazgató a döntést a jobb hozamokkal indokolta, de a lap szerint arról van szó, hogy így kerülnék el az Európai Központi Bank tiltott monetáris finanszírozásról szóló vizsgálatát. Az EKB tiltja, hogy jegybanki szervezetek az elsődleges piacról jussanak saját állampapírjaikhoz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.