Melyik Európa legizgalmasabb válogatottja?

futball
2016 június 10., 15:15
comments 37

Az Európa-bajnokság előtt összegyűjtötte az Opta, melyik válogatott mennyire izgalmas.

Az "Izgalom lista" saját algoritmus szerint számol, mely elsősorban a lövéseket veszi alapul: az erő és a pontosság mellett azt is beleszámolja, mennyire befolyásolta az adott mérkőzést a lövés. Számba veszi az algoritmus az összes gólhelyzetet és lehetőséget. Ezen adatok alapján készül el a Thrill Faktor - vagyis az izgalmi faktor - ami afféle szórakoztatási értéket mutat a számok nyelvén.

photo_camera A lista, élén Lengyelországgal

A lista alapján Lengyelország áll az élen az Eb-re kijutott csapatok közül, ami kétszer is 2-2-es döntetlent játszott, két mérkőzésen hétgólos sikert ért el és meglepetésre legyőzte a világbajnok német csapatot. Csatáruk, Robert Lewandowski 13 góllal járult ehhez hozzá, senki sem tudott nála több gólt szerezni.

photo_camera A lengyel csapat. Kép: LOIC VENANCE / AFP

Azok a csapatok viszont, amelyek elsősorban a védelmükre építenek és a jó helyzetkihasználásra, gyenge izgalmi faktorral rendelkeznek - ilyen például Albánia és Portugália is. Magyarország a középmezőnyben

Érdekesség, hogy azok a csapatok, amelyek kevésbé technikásak, de nagyon agresszív futballt játszanak, egészen jól szerepelnek a listán. Jól mondjuk, Anglia?!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.