Visszahívja az argentin Fiat a női sofőrökön gúnyolódó használati útmutatót

Az olasz autógyár Argentínában állt elő olyan viccesnek szánt használati útmutatóval, ami valójában 1950-ben is készülhetett volna. A leírásban a férfiakat alfahímeknek nevezték, a nőket segédpilótának, és volt rész, ami arról szólt, hogy milyen hosszú szoknyában hova érdemes ülni az autóban.

A vicceskedő leírás az új Fiat-tulajoknak járt, a hivatalos papírok mellé csatolták ezt is. Miután az interneten felbukkantak az első felháborodott kommentek, a cég közölte, hogy nem akartak senkivel szemben tiszteletlenek lenni.

A leírás kitért arra is, hogy ha rövid szoknya van a nőn, akkor jobb ha hátra ül, mert így nem akadályozza a koncentrációt. Ha annyira nem rövid a szoknya, de kalandozós kezünk van, akkor is jobb, ha hátra ültetjük a nőt, érvelt a leírás. Igaz, ehhez az is kell, hogy ezeknek a segédpilótáknak jó lábuk legyen, tette még hozzá az útmutató. (BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.