Benzinkút kifosztásával vádolják az Eb-re tartó magyar drukkereket Olaszországban

futball
2016 június 13., 10:27
comments 268

A Nemzeti Sport Online információi szerint a vasárnap este indult szurkolói konvojából három buszt lekapcsoltak a hatóságok Milánónál, mert a rendőrség szerint a magyar drukkerek kifosztottak egy benzinkutat.

A szurkolók ellenőrzése jelenleg is tart, állítólag rohamrendőrök fésülik épp át a buszokat.

Az egyik szervező, Poszpischek Tamás a helyszínen tartózkodik. Azt mondta a lapnak, hogy

„A négy buszunkból egy továbbhajtott, hármat viszont megállítottak a rendőrök, már rohamrendőrök is érkeztek a helyszínre. Nagyjából százötven kétszáz drukkerről lehet szó. Azzal vádolnak minket a rendőrök, hogy kifosztottunk egy benzinkutat Velencénél. Most tart az ellenőrzés, nem tudjuk, mikor indulhatunk tovább. Mindenkitől elveszik az alkoholokat"

- mondta. Egyelőre nem tudni, mikor indulhat el a busz.

Update: a Nemzeti Sport közben elérte a szurkolói buszút főszervezőjét, Molnár-Tóth Mariannát, és szerinte nem benzinkútrablás vádja miatt szállta meg a rendőrség a buszokat, hanem pirotechnikai eszközöket kerestek és elkobozták az alkoholt a szurkolóktól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.