Hatalmas csatában nem bírt egymással Svédország és Írország

2016 június 13., hétfő 17:52

Óriási küzdelmet és sok izgalmat hozott az E-csoport első meccse: a svédek adtak egy félidőnyi előnyt az íreknek, majd miután gólt kaptak, rákapcsoltak, de a fordításhoz ez már kevés volt, 1-1 lett a vége.

Az első félidőben a svédek játékából kiderült, hogy bármennyire is szeretnék, arra nem lehet taktikát építeni, hogy felküldik Zlatan Ibrahimovicot, aztán majd lesz valami. Nem is lett semmi, az elképzelés csírája is hiányzott a csapatból, a nagyon masszív ír védelem különösebb megerőltetés nélkül szedte le őket a pályáról.

Vladimir Pesnya/Sputnik Fotó: Vladimir Pesnya

Viszont az írek, bár hasonló, felfelé ívelgetős koncepcióval érkeztek, de sokkal többet tudtak ebből kihozni, négy komoly helyzetük is volt az első félidőben. Egyszer O'Shea csúszott le centikkel a labdáról, egyszer pedig Hendrick lőtt óriási kapufát.

A második félidő legelején beérett az írek fölénye, Hoolahan pár perccel a kezdés után gyönyörű gólt rúgott.

És erre válaszul beindultak a svédek, egymást érték a kisebb-nagyobb helyzetek, ráadásul elkezdett működni a középpálya is.

A svéd nyomás a 71-edik percre érett be, Ibrahimovic kavart le az alapvonalig, majd bejátszotta középre, a labdára Clark érkezett szerencsétlenül és a saját kapujába fejelte a labdát.

A maradék 20 percben maradt a kemény mezőnyjáték, kisebb lehetőségek adótak még, főleg a svédek előtt, de egy idő után már érezni lehetett, hogy ez a meccs 1-1 lesz.

A döntetlen egyik csapatnak sem túl jó, az E-csoport másik meccsén este majd az olaszok és a belgák játszanak, és azt már most látni, hogy kőkemény dolog lesz ebből a csoportból továbbjutni.