Vilmos herceg egy melegmagazin címlapjára került

külföld
2016 június 15., 14:46
comments 93

Nagy-Britannia legismertebb LMBT-lapjának, az Attitude-nak a következő héten jön ki az a száma, aminek címlapján a herceg lesz. Ez elég nagy dolog, a királyi család tagja korábban még sosem vállalt hasonló szereplést.

Vilmos herceg üzent is a lap olvasóinak:

Büszkének kell lenned arra, aki vagy, és nincs semmi, amit szégyelned kéne.

A herceg a hét elején árulta el, hogy a címlapon fog szerepelni, amikor meglátogatta az USA nagykövetségét Londonban, hogy részvétét fejezze ki az orlandói merénylet után.

A lap újságírói még májusban találkoztak a herceggel és feleségével Kate-tel, ekkor beszéltek arról, milyen hatása lehet annak, ha valakit azért zaklatnak vagy bántalmaznak, mert meleg. Egy ideje a hercegi pár egyik fő társadalmi kampánytémája a fiatalokkal szembeni zaklatások elleni küzdelem.

A találkozó után Vilmos arról beszélt, a lap munkatársainak ereje, bátorsága és optimizmusa mindenkit bátoríthat, hogy ha zaklatást lát, ne hagyja szó nélkül. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.