A Facebook szerint a szappanos-zsidós poénok nem sértik a közösségi alapelveiket

POLITIKA
2016 június 21., 09:33
comments 194

"Köszönjük, hogy időt szakítottál arra, hogy jelents valamit, amiről úgy érzed, sérti a közösségi alapelveinket" - kezdődik a Facebook sablonválasza, amit egy olvasónk kapott, miután feljelentett egy posztot. Egészen pontosan a Háborús Bűnös nevű (ezzel amúgy a Facebook felhasználási feltételeit már eleve megsértő) felhasználónak ezt a posztját:

link Forrás

Ami azért elég burkolatlan utalás arra, hogy mi is történt az Auschwitzba deportált zsidókkal.

A Facebook állítása szerint megvizsgálta a bejegyzést.

"Úgy találtuk, hogy nem sérti a Közösségi alapelvekben foglaltakat" - írták.

Ugye, ezek azok a közösségi alapelvek, amelyek alapján éveken át töröltek minden, szoptatós anyáról készült képet, és amelyek alapján a mai napig rendszeresen törölnek meztelen embereket ábrázoló műalkotásokat is, mert azok ezek szerint sokkal inkább sértik a nagybetűs Közösségi alapelveket egy szimpla, útszéli zsidózásnál.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.