Lemondott a feleségverő exfideszes polgármester, Balogh József

2016 június 22., szerda 9:11
61

Jogerősen 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Balogh Józsefet, a Fidesz fülöpházi polgármesterét, aki 2013-ban egy este súlyosan bántalmazta feleségét, írja az Index.

Az ítéletet másodfokon hozta meg a kecskeméti törvényszék, és súlyosbította az első fokon hozott, csak pénzbüntetésről szóló ítéletet. A börtönbüntetést ugyanakkor 2 évre felfüggesztették.

A hírről beszámoló Index azt írja, Balogh az ítélet ismeretében kedden nyújtotta be lemondását, mert pontosan tudja, hogy az önkormányzati törvény szerint amúgy is visszavonták volna a megbízását.

„Méltatlanság miatt a képviselő-testület határozatával megszünteti annak az önkormányzati képviselőnek a megbízatását (...) akit szándékos bűncselekmény miatt jogerősen szabadságvesztésre ítéltek;”

- írja a törvény.

Balogh, akit a botrány után kiraktak a pártból, egyébként nem adta fel egykönnyen, mint az Index írja,

„Védője még az elsőfokú ítélethirdetés előtt azt kérte: ha netán felfüggesztett szabadságvesztést szabnának ki rá, részesítsék úgynevezett előzetes mentesítésben, ami azt jelentette volna, hogy a méltatlansági szabály ellenére megőrizhette volna a székét.”

Ám ezt a súlyosbító körülményekre tekintettel a bíróság nem tette lehetővé.

Balogh az eset után sokáig tagadta, hogy az erőszakos cselekményt szándékosan követte volna el, eleinte azt állította, az asszony megbotlott a kutyában, végül eljárás indult ellene. 2014-ben viszont újraindult a polgármesteri székért, és nyert is, de kihívója nem volt. Most felehetően időközi választáson lesz új polgármestere a településnek. (Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt