A Bors szerint 9,8 millióba kerül Seszták Miklós irodabérlése, a minisztérium tagad

POLITIKA
2016 június 24., 07:50
comments 21

Az Országgyűlés Hivatala nemcsak a parlamenti képviselők üzemanyagkártyáját és a lakhatási támogatását állja, hanem az általuk fenntartott irodákat is finanszírozza a képviselő által megválasztott településeken – írja a Bors. A törvény szerint egy iroda magában foglalja a megfelelő színvonalú irodai berendezést és felszerelést, a rezsit, a telefon- és internetszolgáltatást, sőt akár a kábeltévét is – ezt mind fizeti a hivatal.

Az irodabérlésre költhető havi keret 374 ezer forint, az Országgyűlés Hivatala határozatlan idejű szerződéseket köt a képviselők által megjelölt intézményekkel, cégekkel vagy személyekkel, de elvileg értékbecslést készített a reális ár megállapítására, és összeférhetetlenségi nyilatkozatot is kér a képviselőtől és a bérbe­adótól.

Mégis, a kiadások között milliós különbségek vannak: a Bors azt írja, hogy amíg az LMP-s Sallai Róbert Benedeknek csak 1,6 millió forintos a bérleti szerződése, addig a KDNP-s Seszták Miklós fejlesztési miniszternek 9,8 milliós az irodája. A jobbikos Dúró Dóra irodabérlése 4,7 millióba került, Tóbiás József, az MSZP elnök-frak­cióvezetője 5,6 milliós irodát használ.

Update

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tagadja a Bors hírét:

„Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a leghatározottabban visszautasítja a Bors állítását, mely szerint 9.8 millió forintért bérel irodát. A valóság a cikkben írtakkal szemben az, hogy dr. Seszták Miklós kizárólag 2016. áprilisa óta bérel irodahelyiséget a törvényi előírások szerint. A havi bérleti díj – mely a rezsit is magába foglalja – nettó 204 ezer forint. Ez azt jelenti, hogy 2014-től összesen 612.000 forint került kifizetésre irodabérlés jogcímén. A nemzeti fejlesztési miniszter a szükséges jogi lépéseket, a Bors cikke miatt megteszi.”

Update 2

Ehhez képest az Országgyűlés Hivatalának nyilvános szerződéseinek listáján pontosan az a szám szerepel, amit Seszták cáfol, határozatlan idejű szerződéssel, áprilisban megkötve 9,8 millió forintos keretösszeg áll.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.