Döntött a Kúria: a Népszabadság joggal állíthatta, hogy Rogánék áron alul adtak el ingatlanokat

2016 június 27., hétfő 11:49
189

A Népszabadságnak adott igazat a Kúria a lap és a belvárosi önkormányzat perében.

A korábban Rogán Antal jelenlegi propagandaminiszter által vezetett kerület azt kifogásolta, hogy a Népszabadság leírta, hogy a Károly körút 22-24 szám alatti ingatlanokat 159 ezer forintos négyezetméteráron adták el Rogánék, miközben a kerület 380 ezer forintos négyzetméterekénti átlagárat határozott meg akkor abban az övezetben. Ez volt az egyik a sok kifogásolt belvárosi ingatlaneladás közül.

A kirívóan alacsony ingatlanár úgy jött ki, hogy az adásvétel előtti szakértői ingatlanbecslés nagyon mérsékelt árat hozott ki, és még abból is kapott a vevő – bérlőként – 30 százalékos kedvezményt. A vevő egyébként a Maráczy Endréhez, a Videoton akkori ügyvezetőjéhez köthető, frissen létrehozott L. V. L. S. H. Kft. volt, akit 2011-ben elítéltek adócsalás miatt.

Elsőfokon a Népszabadság nyert, másodfokon az önkormányzat, végül a Kúria újra az újságot hozta ki győztesnek, és teljes egészében fenntartotta az első fokú ítéletet – ami szerint például a Népszabadság állítása, miszerint

Maráczy köre az átlagos árnál nagyjából 28 millió forinttal olcsóbban jutott az ingatlanhoz, igaz.

Eszerint a Kúria úgy látja, megalapozott állítás, hogy

Rogánék áron alul adtak el ingatlanokat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt