A török kormány szerint az Iszlám Állam robbantott az isztambuli reptéren

2016 június 29., szerda 4:25
105

Binali Yildirim török miniszterelnök szerint az első jelek arra utalnak, hogy az Iszlám Állam fegyveresei követték el az isztambuli Atatürk reptér elleni támadást, amiben legkevesebb 36 ember meghalt és 140-en megsebesültek.

A török hatóságok szerint a három támadó először tüzet nyitott a terminál bejáratánál állókra, majd mikor a rendőrök visszalőttek rájuk, felrobbantották magukat. A BBC helyi tudósítója szerint a merénylet egy alaposan kitervelt akció volt. Hozzátette, hogy az Atatürk reptér már jó ideje biztonsági szempontból nagyon könnyű célpontnak számít. Igaz, hogy a terminálok bejáratánál működtetnek néhány átvilágító kaput, de a reptérre érkező autókat alig ellenőrzik.Sebesültek a merénylet után az isztambuli reptéren - Fotó: AFP/ILHAS NEWS AGENCYRecep Tayyip Erdogan török elnök szerint a kedd esti támadás fordulópontot fog jelenteni a terrorszervezet elleni harcban. Hozzátette, hogy ezek a bombák a világ bármelyik repterén is felrobbanhattak volna.Fotó: AFP/Ozan KoseHendrich Balázs isztambuli magyar főkonzul az MTI-nek azt mondta, nincs tudomásuk arról, hogy az áldozatok között magyar állampolgárok lettek volna. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy az isztambuli magyar főkonzulátus információkért egész éjszaka hívható a 00 90 533 375 8715-ös telefonszámon.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt