Gyanús lett a rendőröknek a 400 kilós, gyémánttal kirakott kokainló feje Új-Zélandon

külföld
2016 július 03., 12:07
comments 69

Minden eddiginél több kokaint találtak egy gyémánttal kirakott lófejszoborban az új-zélandi rendőrök.

Fotó: New Zealand Police
photo_camera Fotó: New Zealand Police

A 400 kilót nyomó, csodálatosan megmunkált szobor még májusban érkezett repülővel Mexikóból, és mikor belenéztek 35 kokaintéglát találtak benne, ami darabonként egy kilót nyomott. A lefoglalt kokain értéke 8,9 millió euró lehet. Eddig ekkora mennyiséget még sosem foglaltak le az országban.

Az új-zélandi hatóságok egyébként is ritkán akadnak kokainra, mert a szigorú ellenőrzés miatt viszonylag nehéz bejuttatni a szigetországba. Ezért ott amellett, hogy iszonyú drága, csak silány minőségű kokainhoz lehet hozzájutni. A rekordszállítmány miatt két mexikói és egy amerikai állampolgárt tartóztattak le. Az országban drogkereskedelemért akár életfogytiglanit is lehet kapni. (Irish Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.